Θέλεις να διαλέξεις ψησταριά, αλλά δεν είσαι σίγουρος πως ξέρεις όλα όσα πρέπει; Πάμε να δούμε τα είδη και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους! Η ποικιλία σε κάθε είδος ψησταριάς είναι μεγάλη και χωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, αλλά και με το μέγεθός τους. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του, χωρίζονται σε ψησταριές με κάρβουνο, σε υγραερίου (γκαζιού) και ηλεκτρικές. Σε ό,τι αφορά το μέγεθός, χωρίζονται σε πολύ μικρές (ώστε να είναι εύκολη η μεταφορά τους) και σε αυτές που απαιτούν αρκετό χώρο εγκατάστασης.

 

 • Ψησταριές με κάρβουνα

 • Ψησταριές με κάρβουνα

  Ίσως η πιο συνηθισμένη επιλογή ψησταριάς αφού εξασφαλίζουν τη φυσική γεύση στο φαγητό. Όμως, τα κάρβουνα λερώνουν και μας «γεμίζουν» με κάπνα. Οι συγκεκριμένες ψησταριές έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στον τομέα του καθαρισμού και απαιτούν τη συνέπεια μας για να παραμένουν καθαρές και ασφαλείς.

   

   

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ


  Κατηγορίες κάρβουνου

  Κάρβουνο από ξύλο
  Δημιουργεί έντονη θερμοκρασία, ανάβει εύκολα, παράγει λίγη στάχτη και κυρίως, δίνει φυσική γεύση στο φαγητό!

  Μπρικέτα
  Οι μπρικέτες ξύλου κατασκευάζονται από συμπιεσμένη βιομάζα πουρναριού, ένα ανακυκλώσιμο και 100% φυσικό υλικό, το οποίο μετά από επεξεργασία έχει την σωστή σύσταση ώστε η απόδοση του να είναι η μέγιστη δυνατή (μεγάλη διάρκεια καύσης και σταθερά υψηλή θερμοκρασία).

    • Ψησταριές υγραερίου

 • Ψησταριές υγραερίου

  Αν δεν μας αρέσει η ακαταστασία και παράλληλα δεν μας αρέσει και πολύ η ιδέα να μαζεύουμε κάθε φορά που ψήνουμε και να καθαρίζουμε για αρκετή ώρα, τότε η κατάλληλη επιλογή για εμάς είναι μια ψησταριά υγραερίου. Παράλληλα μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο της θερμοκρασίας με τη χρήση του θερμοστάτη.

   

  Υπάρχουν επιφάνειες ψησίματος με μαντεμένια ή εμαγιέ σχάρα αλλά και με ραβδώσεις ή χωρίς. Το κόστος τους είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των ψησταριών με κάρβουνα, αλλά μακροπρόθεσμα κοστίζουν λιγότερο!

  Όσον αφορά την τιμή τους, είναι πιο ακριβές από τις υπόλοιπες κατηγορίες, αλλά πρόκειται για χρήματα που αποσβένονται λόγω της μεγάλη τους αντοχής και της οικονομικής τους χρήσης.

    • Ηλεκτρικές ψησταριές

 • Ηλεκτρικές ψησταριές

  Το ψήσιμο σε αυτού του είδους τις ψησταριές θεωρείται υγιεινό και εύκολο. Υπάρχουν τόσο επιτραπέζιες ψησταριές όσο και επιδαπέδιες, ανάλογα με το χώρο που διαθέτουμε. Τα δύο κύρια είδη ηλεκτρικών ψησταριών είναι οι κλειστού τύπου με αντιστάσεις και οι ανοιχτού τύπου με ραβδωτή ή λεία επιφάνεια και ρυθμιζόμενο θερμοστάτη.