Μέτρηση laser

Είναι η σύγχρονη εναλλακτική της παραδοσιακής μέτρησης αποστάσεων με μετροταινίες. Ο τρόπος μέτρησης & απόδοσης του μήκους γίνεται με τη συσκευή να εκπέμπει μία δέσμη laser και να μετρά τον χρόνο επιστροφής της ανάκλασης από την επιφάνεια που σημάδεψες. Τα μέτρα laser διαθέτουν λειτουργίες υπολογισμού επιφάνειας και όγκου.

Tip: Επίλεξε τα πιο εξελιγμένα για να έχεις τη δυνατότητα πολλαπλών υπολογισμών και γωνιών κλίσης.

Παραδοσιακή μέτρηση

Βασικό εργαλείο για τη μέτρηση του μήκους είναι το μέτρο, το οποίο ανάλογα με το τι θες να μετρήσεις, το συναντάς σε διαφορετικές μορφές. Υπάρχουν κορδέλες (μεγάλες αποστάσεις), πτυσσόμενα μεταλλικά (για κατασκευές), ξύλινα ή πλαστικά σπαστά (για ξυλουργική).

Tip: Για να μετρήσεις κάτι σε μικρότερο μέγεθος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παχύμετρο.

Αλφάδι laser

Απλή χρήση, με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι κατάλληλο για χρήση σε εσωτερικό & εξωτερικό χώρο. Το αλφάδι laser προβάλλει δέσμες φωτός σε επιφάνειες, δίνοντάς σου την καταγραφή μίας απόλυτα επίπεδης γραμμής και διασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα της εργασίας σου γίνεται με μεγάλη ακρίβεια.

Αλφάδι παραδοσιακό

Είναι ένα εργαλείο-όργανο μέτρησης, που υποδεικνύει εάν μία επιφάνεια είναι οριζόντια ή κάθετη σε ένα επίπεδο. Αποτελείται από έναν μεταλλικό κανόνα, που περιλαμβάνει φιαλίδιο ατελώς γεμάτο με κάποιο χρωματισμένο υγρό και μια φυσαλίδα. Σε κάθε αλφάδι τα φιαλίδια έχουν σημάδι που δείχνει το κεντράρισμα και έχουν διάφορες διατάξεις για διαφορετικούς υπολογισμούς.

Tip: Αγόρασε ένα αλφάδι με τουλάχιστον 3 θέσεις αλφαδιάσματος.Βάλτα όλα σε μία ευθεία με laser και παραδοσιακή μέτρηση αλλά και με το αλφάδι.

Δες εδώ